Speltheorie voor ondernemers

10-10-2019 19:00 t/m 10-10-2019 22:30 (Europe/Brussels)

Gent, België

Ongelimiteerd
54,00 € 54.0 EUR
Ongelimiteerd
81,00 € 81.0 EUR

Odoo CMS - een grote afbeelding

Speltheorie voor ondernemers - ERIK EVRARD

Waarom verdienen sommige filmsterren zoveel geld? Waarom bevinden benzinestations, supermarkten en andere handelszaken zich zo vaak erg dicht bij elkaar? Hoe kun je tijdens een onderhandeling de tegenpartij dwingend beïnvloeden om een keuze te maken die meer in jouw voordeel is? Waarom creëert een gemeenschappelijke markt meer waarde voor iedereen? Hoe kon een luchtvaartmaatschappij honderden miljoenen dollar extra winst maken met een investering van amper 10.000 dollar?

Speltheorie, of game theory in het Engels is een tak van de wiskunde waarin het nemen van beslissingen centraal staat, en heeft toepassingen in de sociologie, politiek, economie, oorlogsvoering, biologie, en tegenwoordig ook in de e-commerce.  De speltheorie biedt een raamwerk waarbinnen strategische interactie tussen 'spelers' bestudeerd wordt. Met behulp van modellen wordt geprobeerd de onderliggende interactie van 'spelers' die beslissingen nemen te begrijpen.

In deze presentatie illustreren we meerdere kernprincipes van de speltheorie aan de hand van luchtige, onderhoudende en soms pientere voorbeelden.

De spreker: Erik Evrard

Erik Evrard is gepromoveerd in de natuurkunde, en is gespecialiseerd in kwantumfysica en elementaire deeltjes. Als natuurkundige kwam hij in contact met de vroegste vormen van het internet in internationale laboratoria zoals CERN in Zwitserland en DESY in Duitsland.

In 1995 verliet hij de wereld van het wetenschappelijk onderzoek en begon een nieuwe carrière als Value Added Manager bij EUnet, Europa's eerste pan-Europese Internet Service Provider. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam leidde hij de ontwikkeling van nieuwe innovatieve diensten, zoals een van de eerste online creditcardbetalingen in Europa, en streaming audio- en videodiensten, die toen nog science-fiction leken.

Later adviseerde hij start-ups evenals grote bedrijven in heel Europa in verband met hun digitale strategie, en ondersteunde hij risicokapitaalfondsen met betrekking tot investeringen in de technologie-sector.

Tegenwoordig is hij betrokken bij Platform.sh, één van de meest innovatieve en snelgroeiende cloud-ondernemingen in de wereld.


Start om 19u.

Prijs voor het verzorgd meergangendiner met receptie, wijnen en waters: €54 voor leden ICF, HoF en De Hanze (exclusief BTW) en hun partners.Deelnameprijs voor niet-leden: €81 (exclusief BTW).  

Niet-leden kunnen (onder voorwaarden) max. 2 keer deelnemen aan clubevenementen.
Annuleringen worden enkel schriftelijk aanvaard. Inschrijvingen niet afgezegd uiterlijk 48u voor de start van het evenement, worden gefactureerd. Dank voor uw begrip.

 

Waar

Visualiseer in Google Maps
International Club of Flanders
Sint-Pietersplein 11
    9000 Gent
    België
+32 (0)478 30 07 97 (voorzitter)
info@clubofflanders.com

Wanneer

Van 10-10-2019 19:00
Tot 10-10-2019 22:30

Organisator

International Club of Flanders
+32 (0)478 30 07 97 (voorzitter)
info@clubofflanders.com