Johan Op de Beeck, Leopold II

26-11-2020 19:00 t/m 26-11-2020 21:00 (Europe/Brussels)

--On-line evenement--

Ongelimiteerd
25,00 € 25.0 EUR

#

JOHAN OP DE BEECK, LEOPOLD II

Was Leopold II (1835 - 1909) een grote koning of een massamoordenaar? De vorst regeerde vanaf 1865 tot aan zijn dood in 1909 over België en was gedurende 23 jaar de soeverein van Congo-Vrijstaat. Johan Op de Beeck onderzoekt zijn echte verantwoordelijkheid daar.

Leopolds leven omvatte echter veel meer dan het koloniale verleden van België. De koning vocht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn prille natie. In zijn omgang met staatshoofden en media getuigde hij van sterk staatsmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeerde over België in een van de woeligste periodes. Controversieel is ook zijn privéleven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspel.

Johan Op de Beeck is een bekend tv-gezicht en heeft een gerenommeerde carrière in de media en de journalistiek achter de rug. Hij zit al 35 jaar in het vak. Voorheen was hij actief als ankerman van het VRT-journaal, documentairemaker, directeur van Canvas, presentator en interviewer van verschillende talkshows en hoofdredacteur van verschillende media in binnen- en buitenland. Vandaag is hij zelfstandig communicatieadviseur en auteur van een reeks succesvolle non-fictieboeken, die het erg goed doen in de bestsellerlijsten en die ook altijd positief onthaald worden.

Johan Op de Beeck is tevens een meeslepend en gepassioneerd verteller. In zijn verhalen krijgen historische figuren een menselijk gezicht, hij ontrafelt politieke intriges en onthult de consequenties van de geschiedenis voor onze hedendaagse tijd. Een geschiedenisles zoals u ze nog nooit gehoord heeft.


Mocht u graag het boek reeds gelezen hebben, voor het evenement van start gaat: het is nu beschikbaar bij de boekhandel in de buurt. Boekhandels zijn open tijdens deze tweede lock-down periode. Bij Standaard Boekhandel is het ook on-line op voorraad, de levertermijn bedraagt 1 à 2 werkdagen.


Programma

Rond 18u30 ontvangt u een link naar het evenement. U kan dan een testverbinding maken en nagaan of geluid en video correct zijn ingesteld.

Om 19u start Johan Op de Beeck zijn ongetwijfeld boeiend betoog, dat duurt tot ongeveer 20u30. Daarna is er nog ruimte voor vragen en antwoorden. 


Deelnameprijs:  €25 (excl. BTW) voor leden.

Wanneer

Van 26-11-2020 19:00
Tot 26-11-2020 21:00

Organisator

International Club of Flanders
+32 (0)478 30 07 97 (voorzitter)
info@clubofflanders.com