do 24 mrt.

|

Gent

ICF op bezoek bij UZ Gent

De registratie is afgesloten
Onze andere evenementen
ICF op bezoek bij UZ Gent

Time & Location

24 mrt. 16:00 – 19:00

Gent, Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent, België

About the Event

“Het UZ Gent vandaag: cijfers en beeld”

Het Universitair Ziekenhuis Gent bevindt zich op een site van ongeveer 42 ha aan de Corneel Heymanslaan, genoemd naar de Nobelprijswinnaar geneeskunde van 1938.

De 40 gebouwen werden gedurende verschillende decennia gerealiseerd. Als startdatum wordt 1959 gehanteerd maar het eigenlijke ontstaan gaat veel verder terug.

Het belang van dit ziekenhuis kan nauwelijks overschat worden. Daarom gingen we heel dankbaar in op de uitnodiging van ICF-lid Yannick De Clercq. Dit bezoek geeft ons nl. de unieke opportuniteit getuige te mogen zijn van de concrete werking van dit belangrijk instituut.

Het evenement

We krijgen de unieke kans om 2 afdelingen te bezoeken, gevolgd door een toelichting van Yannick De Clercq:

16u00 - Ontvangst in restaurant

16u15 - Groep 1: Medische Genetica ; groep 2: Kinderziekenhuis

16u45 - Groep 1: Kinderziekenhuis ; groep 2: Medische Genetica

17u30 - Presentatie door Yannick De Clercq, gevolgd door een drankje en een hapje overeenkomstig de dan geldende Covid maatregelen.

Onze gastheer

We kunnen ons niemand beter voorstellen dan Yannick De Clercq om ons wegwijs te maken in de werking van een universitair ziekenhuis. Hij startte zijn loopbaan als advocaat en was 6 jaar schepen van Financiën van Gent. Al snel vormde de Gentse universiteit net als het Vlaamse hoger onderwijs een rode draad doorheen zijn professionele carrière, waarvan hij meer dan 30 jaar regeringscommissaris was. Sedert 2019 is hij lid van het directiecomité van UZ Gent.

Praktisch

Voor dit unieke bezoek is de deadline onherroepelijk 16 maart 2022. De plaatsen zijn uiteraard gelimiteerd, per kerende inschrijven is daarom de boodschap.

We worden verwacht om 16u in het restaurant van het UZ, ingang 8. Het bezoek start stipt om 16u15.

Parkeren doe je best in het parkeergebouw van het UZ.

Dit evenement is gratis voor alle leden van ICF, ICF De Hanze en House of Flanders. Partners kunnen eveneens gratis aansluiten.

Bij no show of annulatie na 20 maart wordt een fee van €25 aangerekend.

Share This Event