do 21 apr.

|

Restaurant Renard (Beervelde, Lochristi)

FIT: Vlaanderen is internationaal ondernemen, Claire Tillekaerts - ICF 21/4/22

Hoe staat het met de export uit en buitenlandse investeringen in onze regio? Hoe cruciaal is internationale handel in een economie die naar adem hapt? Welke zijn de geopolitieke, technologische en ecologische veranderingen die internationaal zakendoen én de koers van dit agentschap beïnvloeden?

Registration is closed
See other events
FIT: Vlaanderen is internationaal ondernemen, Claire Tillekaerts - ICF 21/4/22

Time & Location

21 apr. 19:00 – 23:00

Restaurant Renard (Beervelde, Lochristi), Dendermondesteenweg 19, 9080 Lochristi, België

About the Event

FIT: Vlaanderen is internationaal ondernemen, Claire Tillekaerts - ICF 21/4/22

Dat export voor het kleine België cruciaal is, leren we reeds op de schoolbanken. Maar hoe is het momenteel gesteld met de export in Vlaanderen, zeker na het onwezenlijke verloop van de voorbije twee jaren?

FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, promoot Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en begeleidt Vlaamse bedrijven bij het internationaal ondernemen. FIT heeft kantoren in Brussel, in elke Vlaamse provinciehoofdplaats en op een 100-tal locaties in het buitenland.

  • Hoe staat het met de export uit en buitenlandse investeringen in onze regio? Hoe cruciaal is internationale handel in een economie die naar adem hapt? Welke zijn de geopolitieke, technologische en ecologische veranderingen die internationaal zakendoen én de koers van dit agentschap beïnvloeden?

Op donderdag 21 april 2022 hebben we de eer CEO en gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade Claire Tillekaerts  op bezoek te hebben.

We zijn het roerend eens met de titel die Bas Kurstjens (journalist De Tijd) zijn interview meegaf: “Claire Tillekaerts, de vrouw die de Vlaamse export op de kaart zette”.  Of zoals zijn collega neerschreef na een handelsmissie naar Dubai: “Onder Claire Tillekaerts is het handelsagentschap Flanders Investment & Trade een begrip geworden. Met haar klasse en humor geeft Tillekaerts de Vlaamse handelsmissies al negen jaar kleur."

In juni maakt ze haar laatste reis als CEO van FIT. Maar voor het zover is, bezoekt Claire Tillekaerts onze Club(s). Het is een gelegenheid die niemand wil missen!

Locatie: het stijlvolle Restaurant Renard in Beervelde (Lochristi), nabij R4 en E17.

Datum: 21 april 2022

Programma:

  • 19u netwerkreceptie
  • 19u30 diner
  • Na het diner uiteenzetting door Claire Tillekaerts
  • Na uiteenzetting Q&A

Deelname:

  • All-in leden International Club of Flanders Gent: inbegrepen in all-in formule
  • Niet all-in leden ICF, leden De Hanze, leden House of Flanders, partners en gasten: €65 (excl. BTW)
  • Externe deelnemers: €90 (excl. BTW)
  • No-show of annulatie na 15/4/2022: €65

Onze gastspreker

Claire Tillekaerts (°1957) is CEO/gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade.

De Gentse juriste startte haar carrière aan de balie Gent en combineerde deze functie met lesgeven aan de Universiteit van Gent.

Tussen 2001 en 2006 richtte ze de juridische dienst op van de Hogeschool te Gent onder meer om de samensmelting met andere hoger onderwijsinstellingen in goede banen te leiden, internationale onderzoeks- en ontwikkelingsfondsen op te richten en als adviseur op te treden gedurende de oprichting van de Associatie Universiteit Gent.

In oktober 2006 nam ze de functie van Algemeen Directeur bij Flanders Investment & Trade op en in 2012 werd zij CEO/Gedelegeerd Bestuurder.

Zij maakt deel uit van de raden van bestuur van de Nationale Delcrederedienst, het Agentschap voor Buitenlandse Handel, het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA), De Warande, UGent, CIFAL-Flanders, ORSI Academy en het Nationaal Orkest van België en is voorzitter van het Internationaal Filmfestival Vlaanderen Gent, voorzitter van de Regentenraad en lid van het Remuneratie- en Benoemingscomité bij de Nationale Bank van België, evenals lid van het Beheerscomité van het Belgisch Commissariaat-Generaal voor de Internationale Tentoonstellingen.

Share This Event