do 24 feb.

|

Gent

De Gentse Floraliën: vroeger, nu en straks

We laten je graag een kijkje nemen achter de schermen van KMLP (de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde) die instaat voor de organisatie van de ‘Floraliën’.

Registration is closed
See other events
De Gentse Floraliën: vroeger, nu en straks

Time & Location

24 feb. 19:00 – 23:00

Gent, Rembert Dodoensdreef 1, 9000 Gent, België

About the Event

In mei 2022 vinden, voor de 36ste keer, de Gentse Floraliën plaats. Een traditie die de beroepskennis van de Gentse horticultuur steeds opnieuw op verrassende wijze demonstreert. De eerste editie dateert van 1809. Onnodig te vermoeden dat er ondertussen een evolutieve weg is afgelegd.

We laten je graag een kijkje nemen achter de schermen van KMLP  (de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde) die instaat voor de organisatie van de ‘Floraliën’. Dat deze term veel meer inhoudt dan de organisatie van een vierjaarlijks evenement vernemen we van niemand minder dan de algemeen directeur van de Gentse Floraliën zelf. 

Pieter Toebaert loodst ons door de tijd en licht ons toe waar de Floraliën voor staan, nu en in de toekomst. Het zal duidelijk worden waarom deze organisatie zo belangrijk is voor de sector en de internationale uitstraling van Gent als bloemenstad bestendigt.

De spreker

Als zoon van een gereputeerde ‘bloemen’familie werd de passie voor planten en bloemen Pieter Toebaert met de paplepel ingegeven. Maar het bleef niet bij passie. Hij concretiseerde zijn vakkennis in tuinbouw en horticultuur en timmerde mee aan talrijke bloemenfestivals zoals TuinExpo, Flowertime Brussel, Koket Koksijde en uiteraard de Floraliën.

Praktisch

Welk betere plek dan de Gentse stadsbrouwerij GRUUT om een inkijk te krijgen in de wereld van dit internationaal geprezen Gentse bloemenfestijn.

De deuren gaan open om 19u. Welkom om 19u30 gevolgd door het exposé van onze gastspreker.

Voor het aansluitend diner, dien je voor elke deelnemer te kiezen tussen:

1. Gentse Stoofvlees met Gruut bruin

2. Gentse Waterzooi met kip

3. Vegetarische lasagne

DEADLINE: donderdag 17 februari 2022

Voor all-in leden is dit event inbegrepen. Basis lidmaatschapsleden en partners participeren aan een tarief van €45 (excl BTW). Uiteraard zijn jullie gasten meer dan welkom. Ook zij participeren aan ledentarief.

Dit is tevens het tarief dat voor iedereen gehanteerd wordt in geval van no show en bij laattijdige annulatie (na 20 februari).

Even jullie aandacht!

We geven graag mee dat we op donderdag 5 mei kunnen participeren aan een geanimeerde nocturne wandeling doorheen het feeëriek uitgelicht parcours van de Floraliën (tussen 19 en 22u). Om een idee te hebben van het aantal te reserveren kaarten, zou het bijzonder fijn zijn om nu alvast via mail aan info@clubfflanders.com te vernemen indien jullie graag zouden deelnemen en met hoeveel personen. Onnodig te vermelden dat jullie partners en gasten heel erg welkom zijn. De deelnameprijs bedraagt €55 per persoon.

Share This Event