Do 26 April – Het Verdriet van België – Ivan De Vadder

In Het Verdriet van België onderzoekt Ivan De Vadder of het verwijt, dat ons land een failed state is, klopt met de werkelijkheid. Dat ons land, omwille door haar ingewikkelde structuren, niet efficiënt genoeg functioneert, is een verwijt dat ons land vaak krijgt in het buitenland. Dat gebeurde bijvoorbeeld naar aanleiding van de aanslagen op 22 maart 2016; maar evengoed recenter in de gezaghebbende krant New York Times dat ons land ‘de meest welvarende failed state ter wereld’ noemde. Ivan De Vadder vertelt hoe dat beeld is ontstaan, en of het beeld ook klopt met de werkelijkheid.

Ivan De Vadder

Ivan De Vadder is al jarenlang het boegbeeld van de politieke verslaggeving bij VRT Nieuws. Na het journalistenexamen van 1991 kwam De Vadder in dienst van de televisienieuwsdienst; eerst als algemeen verslaggever, vanaf 1994 als Wetstraatjournalist. Hij is vooral bekend geworden als de presentator van het debatprogramma De Zevende Dag. Tegenwoordig is hij de presentator van het Canvas-programma De Afspraak op Vrijdag waarin hij de politieke week overloopt, en is hij de vaste politieke analist van VRT NWS.

Locatie: International Club of Flanders, St.-Pietersplein 11, 9000 Gent

Start programma: 19u

Prijs leden (en hun gasten):  54€ (excl. btw)
Prijs niet-leden: 81€ (excl. btw)

Opgelet: Annuleringen worden enkel schriftelijk aanvaard. Inschrijvingen niet afgezegd uiterlijk op vrijdag 20 april 2018 worden gefactureerd. Dank voor uw begrip.

Wij kijken er naar uit u talrijk te mogen ontmoeten!

 

Bekijk de inschrijvingen