Dinsdag 27 maart: “Mattheuspassie (JS Bach)”

De Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging heeft in Vlaanderen (en zelfs daarbuiten) een unieke traditie opgebouwd: al sinds 1955 voert het koor jaarlijkse de integrale Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach uit. De publieke belangstelling blijft massaal.

De Matthäus-Passion of Mattheüspassie (BWV 244) is een oratorium voor solisten, dubbelkoor en dubbelorkest gecomponeerd door Johann Sebastian Bach in 1727. Ze vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus naar het Evangelie volgens Mattheüs. Het is één van de bekendste werken van Bach en wordt beschouwd als één van de grootste meesterwerken uit de klassieke muziek.

Qua opbouw bestaat het werk uit recitatieven (de verhaallijn van het evangelie volgens Mattheüs, gezongen door solisten), koralen (oorsponkelijk eenstemmige traditionele kerkliederen die door Bach vierstemmig uitgecomponeerd zijn), aria’s (persoonlijk gedichte teksten van Christian Friedrich Henrici, een Duitse dichter, meestal in A-B-A-vorm) en koorgedeeltes (doorgaans commentaren vanuit de menigte op de gebeurtenissen).

Programma:
17u45: ontvangst met een glaasje
18u00: diner in ICF
19u15: naar de OLV Sint-Pieterskerk
19u30: concert Mattheüspassie

Locatie: International Club of Flanders, St.-Pietersplein 11, 9000 Gent

Prijs leden (en hun gasten): 70€ (excl. btw)

Opgelet: Annuleringen worden enkel schriftelijk aanvaard. Inschrijvingen niet afgezegd uiterlijk op vrijdag 16 maart a.s. worden gefactureerd. Dank voor uw begrip.

 

HELAAS 100% UITVERKOCHT!

 

Bekijk hier de inschrijvingen